thormix

Forum Replies Created

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Bluetooth connection always "stealing phone speaker" #11783

    thormix
    Participant

    I applied the firmware patch a few weeks ago and so far it’s working flawlessly. Thank you again for fixing this BT issue. It was driving me, and I’m sure others, crazy. Kudos!

  • in reply to: Bluetooth connection always "stealing phone speaker" #10851

    thormix
    Participant

    That’s great news! Thank you Charles.

  • in reply to: Bluetooth connection always "stealing phone speaker" #10285

    thormix
    Participant

    Any update on fixing this bug. It’s getting really intrusive having the Elac Element steal iPhone Audio whenever it’s on.

  • in reply to: Bluetooth connection always "stealing phone speaker" #10242

    thormix
    Participant

    Same here. Very intrusive when the Element Amp wakes and takes over my bluetooth connection. Mainly because if the Amp is muted my iPhone 6 makes no noise when I get text or emails. Please fix this asap or allow us to turn off BT on the amp side. Thank you.


  • thormix
    Participant

    Much appreciated. Lovin’ the UF5s and Element Integrated combo! Sounds great!

    This picture is pre-Element Amp. I was running a pair of Sony ES (Sony TA-N55ES Power Amplifiers) one for the UF5s and one for the B6s.
    Sony sounded great but lacked the low end punch that the Element Amp delivers especially with the UF5s!
    Elac System


  • thormix
    Participant

    Greetings Mr. Mallari, thank you again for the outstanding support. Yes, I have tried installing the drivers with the Element Amp attached via USB cable and with it unplugged either way it fails. As stated before, I’m using the optical out on my PC’s Sound Card to the optical in on the Amp as a work around; Analog out also works. BTW it sounds great! Awesome little Integrated Amp.

    Before we do a lot of unnecessary work, what actual benefits will I see using the USB cable to connect the Element Amp to my PC vs Optical or Analog cables?

    If you want to talk over the telephone I will be available next week (5/8 – 5/12). I’m in California so PST.
    Is 714.252.8843 a good number to reach you at? I found it posted in other threads on this forum. Do you have a extension?

    Thank you again.


  • thormix
    Participant

    My current installation of Windows is up to date.

    I’ve tried using “Windows Update” to find a newer/correct Driver unfortunately no luck. It believes I have the newest driver installed.

    Anything else to try??


  • thormix
    Participant

    Thanks for the wonderful and clear explanation Charles. I had no idea. It totally makes sense especially if one was using the Elac Element Amp in a Home Theater setup.

    This is the first integrated Amplifier I’ve owned that has only one small display window. My last Pre-Amp (Adcom GTP-602) had a large led display and six separate red LEDs which illuminated which Source you were currently on.

    However, I can’t help but to think that having the option/feature of displaying Volume over Source would still be a valuable feature for many music fans and Audiophiles alike. I’m currently using the Elac Element Amp with two of your UF5s Tower Speakers in a stereo configuration. I have only two inputs in use: CD-(Analog 1) and My Music Server PC 24/192-(Optical 1).

    Is this something that is possible to add to the Elac Amps features? We could use the mobile able to toggle between the Volume or Source in the setup screen. Currently you give the feature under Screen Brightness for “Screen Auto Off/On” which is wonderful!

    Much appreciation,
    Daniel


  • thormix
    Participant

    Thank you Charles. Any idea when this will happen?

    As Kayos so astutely points out “Displaying the current volume makes much more sens[e] instead of the source.” Especially for us 2 channel Pre-Pro guys and gals. Having the ability to toggle between displaying the Volume and Source would make the most sense to me, while satisfying every type of user.

  • in reply to: Windows 7 (64bit) "This device cannot start. (Code 10)" #8653

    thormix
    Participant

    Hi Charles, thank you for your quick reply. Unfortunately the folder is already unzipped. I’m an computer/IT specialist and can’t for the life of me get the Element Amp drivers to install and run on my system. I’m going to try it on a Laptop that is running Win 8.1 and see how it behaves. Any other ideas for my Win 7 system? It is my main music server so I would really like to get it talking to the Element Amp.

    In the mean time I have found a not so elegant (but working) work around. I’m using the analog out from my sound card to the Element Amp analog input. Works okay but I can’t control the Element Amp from my PC.

    Thanks again for any help.
    Cheers,
    Daniel

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)